Vettel je spokojený, i když v GP Monaka F1 dojel až druhý

sebastian-vettel-photoNěmec Sebastian Vettel prohlásil, že je spokojený s druhým místem v nedělní Velké ceně Monaka F1, a přiznal, že neměl šanci dostat se před svého australského kolegu ze stáje Red Bull Marka Webbera. Zprávu přinesl server Autosportu.

Webber a Vettel se díky dvojitému vítězství dostali na první místo mistrovství světa a tým Red Bull nyní vede Pohár konstruktérů.

Vettel potvrdil, že neměl na to, aby Webbera porazil, ale těší ho, že získal dost bodů. "Zejména v úvodu závodu a po restartech jsem nebyl schopný držet s ním krok, tam byl mezi námi velký rozdíl. Neměl jsem šanci ho ani dostihnout, natož pak předjet," řekl dvaadvacetiletý Němec. "Abych byl upřímný, musel jsem se spíš starat, co se děje za mnou. Robert hodně zlobil, bylo těžké mu po každém restartu poodjet," připomněl třetí místo polského pilota týmu Red Bull Roberta Kubici.

Vettel připustil, že zásadní moment závodu byl pro něj start, při němž se dostal před Kubicu. "Napřed jsem měl dost špatný pocit, ale viděl jsem, že jsem měl lepší start než Mark, který byl přede mnou. Pak jsem uviděl Roberta vedle sebe a podařilo se mi před něj dostat. To byl určitě klíčový moment pro můj závod," řekl Vettel, nejmladší vítěz závodu F1 v historii.

"Dosáhli jsme maxima, takže jsem spokojený. Na konci sezony budou tyhle body dobré," naznačil Vettel, vítěz Velké ceny Malajsie, že pomýšlí na mistrovský titul.

Zdroj: MONTE CARLO (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table