Stáj F1 Mercedes se nebude odvolávat proti Schumacherovu trestu

mercedes-benzStáj F1 Mercedes rozhodla, že se neodvolá proti rozhodnutí komisařů nedělní Velké ceny Monaka, kteří potrestali Michaela Schumachera, Mezinárodní automobilová federace (FIA) totiž přistoupila na jednání o úpravě pravidel pro výjezdy zaváděcího vozu. Zprávu přinesl v úterý server Autosportu.

Tým Mercedes vydal v úterý prohlášení, v němž uvádí: "Z našich diskusí s komisaři po závodě bylo jasné, že chápou naši interpretaci pravidel, protože šlo o novou, předtím nevyzkoušenou situaci, ale nemohou s ní souhlasit. I když nemůžeme být spokojení s výsledkem, jsme rádi, že FIA uznala důvody naší interpretace. Proto v zájmu našeho sportu Mercedes GP odvolání nepodá."

Mercedes přivítal, že "FIA souhlasila, že článek 40.13 včlení do agendy své pracovní skupiny pro sportovní pravidla, aby ho zvážila zejména ve smyslu pozávodních trestů. Podle nás dvacetivteřinový trest, který Michael dostal, neodpovídá okolnostem."

Mercedes dal také najevo, že plně podporuje začlenění bývalých pilotů do řad komisařů. "Jsme plně spokojeni s profesionalitou, s níž rozhodovali komisaři Velké ceny Monaka," uvádí se v prohlášení.

Pilot stáje Mercedes Michael Schumacher předjel v poslední zatáčce Velké ceny Monaka Fernanda Alonsa a dostal se na šesté místo, dvacetivteřinový trest, který dostal po závodě, ho však poslal na dvanácté, nebodované místo. Komisaři závodu totiž rozhodli, že závod skončil za zaváděcím vozem, a Schumacher tedy předjíždět nesměl. Zaváděcí vůz zajel do boxů v posledním kole, aby nerušil průjezd cílem. Podle článku 40.13 pravidel FIA pro závody F1 se takový závod považuje za ukončený za zaváděcím vozem.

Tým Mercedes naopak soudil, že poté, co zaváděcí vůz trať opustil, se předjíždět smělo, a dal najevo, že se hodlá odvolat. Na odvolání měl Mercedes 48 hodin.

Zdroj: STUTTGART (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 6 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table