Schumacher předjel Alonsa v poslední zatáčce GP Monaka F1, ale neočekává trest

michael-schumacherNěmecký pilot stáje Mercedes Michael Schumacher věří, že není důvod, aby byl potrestán za předjetí Fernanda Alonsa v poslední zatáčce nedělní Velké ceny Monaka F1 ve chvíli, kdy safety car právě opustil trať.

Schumacher tak dojel šestý, Španěl v barvách stáje Ferrari Alonso sedmý. Komisaři však incident vyšetřují, protože safety car v té chvíli trať teprve opouštěl. "Opravdu ne, žádný trest nečekám," řekl sedminásobný mistr světa Schumacher. "Myslím, že jsou jen dva pokyny: "trať volná", anebo "safety car na trati", a my jsme dostali pokyn, že trat je volná a znovu závodíme. Jen jsem využil příležitosti," bránil se jedenačtyřicetiletý Němec.

Schumacher očekává, že jeho bývalý rival Damon Hill, který působí v roli poradce komisařů, situaci pochopí. "Bude to zajímavé. On je dobrý chlap a já jsem si jistý, že to pochopí. Je normální, že ostatní týmy mají jiný názor," dodal.

"Šéf týmu Mercedes Ross Brawn soudí, že závod skončil normálně, a proto by neměl následovat žádný trest. "Dostali jsme informaci, že safety car zajede do boxů a trať bude volná. Nepřišla žádná instrukce, že bychom se měli chovat, jako by závod skončil za zaváděcím vozem. Obávám se, že Fernando prostě zaspal," řekl Brawn.

Zdroj: MONTE CARLO (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 9 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table