Za Hamiltonovu havárii v závěru GP Španělska F1 může zřejmě kámen

hamilton-defect-spain-2010Kámen uvízlý mezi ráfkem kola a pneumatikou zřejmě zapříčinil nehodu Lewise Hamiltona v předposledním kole Velké ceny Španělska F1, po níž musel britský pilot stáje McLaren odstoupit z druhého místa.

Poničený přední levý roh Hamiltonova vozu nyní putuje do továrny v britském Wokingu k analýze. Náhlý defekt pneumatiky, po němž mistr světa z roku 2008 vylétl ze zatáčky tři a narazil do bariéry, ho stál druhé místo v závodě i v průběžném pořadí mistrovství světa. Šéf týmu Martin Whitmarsh naznačil, že problém zřejmě způsobily "nečistoty" na trati. Dodavatel pneumatik, společnost Bridgestone, usoudil, že "problém nepochází od pneumatiky".

"Úzce s McLarenem spolupracujeme na tom, abychom zjistili, co se vlastně stalo," řekl zástupce japonské společnosti Hirohide Hamašina.

Na létající kameny si po kvalifikaci stěžoval i Rubens Barrichello, který dokonce mobilem vyfotil, jaké stopy zanechaly na jeho voze Williams i na helmě. Barrichello má podezření, že mu do ráfku kola narazil kámen. Není vyloučeno, že podobně lze vysvětlit i problémy Sebastiana Vettela, které měl v závěru Velké ceny Španělska s brzdami.

Závod vyhrál Australan Mark Webber z týmu Red Bull, na druhé místo se po Hamiltonově odstoupení posunul domácí pilot Ferrari Fernando Alonso, třetí skončil Webberův stájový kolega Vettel. V průběžném pořadí šampionátu si vedení udržel druhý pilot McLarenu, úřadující mistr světa Jenson Button. Hamilton klesl na sedmé místo.

Video záznam Hamiltonova nehody

Zdroj: BARCELONA (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table