Fernando Alonso byl po druhém místě ve Velké ceně Španělska F1 oslavován jako vítěz

spain-alonso-2010Španělský pilot stáje Ferrari Fernando Alonso byl v Barceloně, která byla dějištěm sobotní Velké ceny Španělska v MS automobilů formule 1, oslavován jako vítěz, i když mu druhé místo spadlo šťastně do klína. O svých pocitech hovořil Alonso pro server autosport.com.

Alonso byl v 64. kole domácí Velké ceny třetí, ale po nečekané havárii Brita Lewise Hamiltona, jemuž se roztrhla pravá přední pneumatika, dojel na druhé pozici. Jeho úspěch zvedl tribuny na Circuit de Catalunya k ovacím vstoje. V celkové klasifikaci mistrovství světa jezdců se nyní po pěti závodech posunul na druhé místo a ztrácí jen tři body na lídra šampionátu Brita Jensona Buttona, obhájce titulu.

"Jsem nesmírně šťastný, je to pro nás po předchozích víkendech fantastický výsledek. Ale ještě nás čeká hodně práce. Musíme se ještě dost zlepšit, abychom dokázali stíhat vozy Red Bull. Mark Webber v závodě jasně dominoval," prohlásil Alonso.

"O tomhle víkendu jsme se hodně naučili. Čekají nás ještě další změny na některých konstrukčních skupinách auta, aby se to projevilo už v kvalifikaci, v níž máme dost velké rezervy. Tvrdě jsme pracovali, abychom maximalizovali současný potenciál auta. Byli jsme pátí, třetí, teď druzí, snad budeme jednou první. Udělali jsme všechno, co bylo v našich silách a s výsledkem v Barceloně jsme spokojeni," dodal Fernando Alonso.

Příštím závodem bude hned následující víkend Velká cena Monaka. "Už se na ni všichni velmi těšíme. Tam to nebude o rychlosti, ale o nastavení auta a umění jezdců. A stáj Ferrari má skvělé jezdce," dodal Alonso.

Mark Webber, i když byl v Barceloně neohroženým suverénem, není přesvědčen o tom, že Red Bull bude své dominantní postavení jako ve Velké ceně Španělska stále opakovat. "Pro náš vůz RB6 byl okruh v Barceloně ideální. Moje první místo a třetí pozice Sebastiana Vettela znamená úžasný výsledek. Ale stáje Ferrari a McLaren také půjdou dopředu a mají velmi dobré piloty. Do konce šampionátu je ještě velmi dlouhá cesta a na některých okruzích budou konkurenční vozy možná silnější než dneska," prohlásil Mark Webber.

"Ale byl to senzační víkend. Naprosto bezchybný, i když na trati a v boxu nebylo všechno úplně ideální. Ale každý závod přinese nějaké nečekané situace, a ty si užíval hlavně Sebastian. Důležité bylo, že jsme zajeli dobře v kvalifikaci a startovali jako první. Získali jsme rytmus a mohli jsme diktovat tempo zastávek. I když se něco nepodaří, tak základem je rychlý a spolehlivý vůz a piloti s chladnou hlavou. A tohle všechno nám celkem fungovalo," dodal Webber.

Velmi zklamaný byl britský pilot Lewis Hamilton, který byl dvě kola před koncem na druhé pozici, ale zradila ho pneumatika. "Jel jsem dobrý závod a docela jsem se bavil. Tým odvedl vynikající práci a zdálo se všechno v pořádku. Míříme k zisku Poháru konstruktérů. Ale dvě kola před koncem se stalo něco, co ještě musíme analyzovat. Cítil jsem, jako kdyby se přední pneumatiky pohádaly. Ale to je prostě motorismus. Ještě je před námi hodně závodů. Ztratil jsem sice hodně bodů, ale držím hlavu vzhůru a těším se na další boj," řekl Lewis Hamilton.

Zdroj: BARCELONA (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 4 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table