Schumacher už testuje ferrari před návratem do F1

michael-schumacher-test-ferrariSedminásobný šampion Michael Schumacher dělá vše pro to, aby jeho náhlý návrat do formule 1 byl úspěšný. Dva dny po oznámení, že nahradí vážně zraněného Felipeho Massu v kokpitu stáje Ferrari, usedl do monopostu a začal na okruhu v Mugellu testovat.

"Kontaktoval jsem techniky z F1 Clienti (vozu, s kterým lze testovat po celém světě bez omezení), jestli mi jsou schopni připravit vůz," uvedl již ve středu Schumacher na svém webu. "Jednoduše potřebuji jezdit, co nejvíce to půjde," dodal.

Čtyřicetiletý Němec si u techniků vyžádal dva roky starý monopost Ferrari F2007, protože s aktuálním vozem nesmí podle současných pravidel v průběhu sezony testovat.

Do soutěžního vozu usedne Schumacher až 21. srpna při prvním tréninku na Velkou cenu Evropy ve Valencii, která se jede o 23. srpna.

Již ve čtvrtek strávil vítěz rekordních 91 Velkých cen část dne na simulátoru, aby si vyzkoušel řízení. Na dráhu do Mugella přiletěl dnes ráno vrtulníkem a zahájil testování. Především si potřebuje zvyknout na vysokou rychlost a musí vyzkoušet chování krku, který si zranil letos při pádu na motocyklu.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 8 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table