FIA a týmy formule jedna našly společnou řeč, rozkol byl zažehnán

Prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley i zástupci Asociace stájí formule 1 (FOTA) dnes oznámili, že došlo k dohodě obou stran a byl zažehnán vznik konkurenční série pro příští sezonu. Zároveň Mosley po sjednaném smíru ustoupil od možnosti znovu kandidovat na post šéfa při letošních volbách FIA.

"Už neuvažuju o znovuzvolení, nyní máme mír," oznámil Mosley v Paříži po zasedání Světové rady motorsportu. "Dohodli jsme se na snížení nákladů. Bude jeden šampionát F1, ale cílem je do dvou let upravit celkové výdaje do stavu z počátku 90. let," komentoval Mosley základní fakta dohody s týmy. Podle informací médií budou v příštím roce platit stejná pravidla jako letos.

Minulý týden v pátek osm z deseti stávajících stájí formule 1 odmítlo přistoupit na změny pravidel a nastavení rozpočtového stropu pro příští sezonu. Mosleyho návrh předpokládal volitelný strop 40 milionů liber na sezonu, který by v případě dodržení umožňoval stájím využívat technologické výhody.

Nakonec však neprošla ani verze s ročním odkladem. Týmy Ferrari, McLaren, Renault, Toyota, BMW-Sauber, Brawn GP, Red Bull a Toro Rosso tehdy prohlásily, že už začaly s přípravou vlastního seriálu závodů.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 11 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table