Do Brna přijede vicemistr světa formule 1 Brazilec Massa

massa-brnoPilot stáje Ferrari Felipe Massa z Brazílie přijede v září do České republiky. Vicemistr světa v závodech vozů formule 1 se zúčastní akce Ferrari Racing Days, která se uskuteční 4. až 6. září na Masarykově okruhu v Brně. Organizátoři si přejí, aby se svým monopostem překonal při exhibiční jízdě traťový rekord, který drží z roku 2002 Brit David Coulthard. V mclarenu tehdy dosáhl času 1:36,77 minuty.

Trať je po rekonstrukci a kromě jiného dostala i rychlejší povrch. "Takže naším cílem je, aby se to podařilo. A já věřím, že Felipe tam nebude chtít jen tak exhibičně kroužit," uvedl dnes na tiskové konferenci marketingový ředitel firmy Scuderia Praha Jiří Rozkošný. Zatím není jasné, jaký monopost stáj Ferrari do Brna přiveze. "Radši bychom ale ten loňský, protože byl hezčí," usmál se Rozkošný.

K iniciátorům návštěvy brazilského pilota patří stále aktivní jezdec Robert Pergl, majitel firmy, která dováží do České republiky auta Ferrari. Osobně se totiž zná s bývalým šéfem stáje Jeanem Todtem i samotným Massou a oba přesvědčil, že je schopen akci Ferrari Racing Days dobře uspořádat.

Dostal nejprve nabídku, aby do České republiky přivezl Němce Michaela Schumachera, sedminásobného mistra světa. "Byl samozřejmě nejlepší, ale na těch motorkách už mu to tak nejde," pozastavil se Pergl s úsměvem nad Schumacherovými pokusy o starty v motocyklových závodech. "Massa je dnes už daleko věhlasnější pojem ve světě formule," dodal.

Díky svým kontaktům dokonce docílil toho, že první návštěva brazilského pilota v České republice jeho firmu nebude stát ani korunu. "Také mě to překvapilo, ale Ferrari to pojalo nakonec v rámci propagace svého týmu," vysvětlil Pergl. Stáj by podle předběžného programu měla předvést fanouškům rudých vozů i zastávku v boxech.

Massa si prý chce víkend v Brně užít. "Jsem si jist, že si to užijí i všichni fanoušci. Já k tomu rozhodně budu chtít přispět," vzkázal pilot prostřednictvím organizátorů. Na trati budou kromě vozu F1 k vidění také historické formule i cestovní vozy. "Věříme, že by mohlo přijít až 30.000 diváků. Na zvláštní parkoviště se vejde až 200 aut, bude tam toho k vidění hodně," dodal Pergl.

Zdroj: ČTK

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 19 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table