VC Kanady v seriálu F1 Francii nenahradí

VC Francie se příští rok nepojedeKalendář formule jedna bude mít příští rok 17 dílů. Poté co kvůli finančním problémům vypadla ve středu z programu na rok 2009 Velká cena Francie, hovořilo se o možném návratu Kanady, to však dnes promotér seriálu Bernie Ecclestone vyloučil.

"Týmy chtějí sedmnáct závodů, tak je budou mít," řekl Ecclestone novinářům v Šanghaji, kde se v neděli pojede Grand Prix Číny.

Kanada se neobjevila v kalendáři zveřejněném minulý týden bez udání oficiálních důvodů. Údajně jsou za vyřazením tradičního závodu spory provozovatelů okruhu Gillesa Villeneuva s představiteli šampionátu.

Podle Ecclestonea nyní dojde k mírné úpravě kalendáře kvůli třítýdenní mezeře, jež vznikla odvoláním Francie, kde se mělo jet 28. června. "Musíme se na to ještě podívat," uvedl.

Mezinárodní motoristická federace sice ještě nebere zrušení Velké ceny Francie v Magny Cours za hotovou věc, neboť ještě nedostala oficiální zprávu od pořadatelů, nicméně podle všeho se jedná o formální záležitost.

Absence Velkých cen Francie a Kanady znamená velký zásah do tradičního kalendáře F1. Poté co už dříve vypadla Grand Prix USA, nepojede se poprvé po padesáti letech závod formule 1 v Severní Americe. Také francouzští fanoušci si mohli na rychlé monoposty za více než půlstoletí zvyknout, od roku 1950 se v tradiční motoristické zemi nejela Velká cena pouze jednou.

Zdroj: ČTK

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 5 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table