Sato testuje ve Španělsku pro Toro Rosso, Vettel nejrychlejší

Vítěz velké ceny Itálie, tým Toro Rosso, si přizval ve čtvrtek k testům v Jerezu bývalého pilota F1 Takumu Sata, pro kterého to byl první návrat do kokpitu od květnového odstoupení týmu Super Aguri z důvodu nedostatku finančních zdrojů, za který Takuma závodil.  

Sato byl jeden ze tří japonců, kteří na jihu Španělska objevili. Společně s ním usedl do kokpitu Toyoty Kamui Kobayashi a pro Williams testoval Kazuki Nakajima.

"Tým byl spokojen s prací, kterou Takuma odvedl a demostroval tak své zkušenosti, které získal při předešlých Grand Prix.", takto znělo stanovisko Toro Rosso po tom, co se Takuma umístnil jako šestý nejrychlejší pilot z osmi.

Sebastian Vettel, který vyhrál poslední velkou cenu, ovládl také čtvrteční testy, ve kterých byl nejrychlejší. Jezdec týmu poháněného motory Ferrari se stal v Itálii nejmladším vítězem Grand Prix v historii. Bylo mu 21 let.

Toro Rosso stále hledá náhradu za nadějného němce, který se po konci sezóny připojí k týmu Red Bull, kde nahradí Davida Coultharda, který po tomto ročníku nadobro pověsí volant na hřebík.

"Ze začátku dne jsme sbírali aero data" sdělil Sato, který doufá, že si najde místo jako závodní jezdec pro řočník 2009. "Koncem rána jsme začali měřené jízdy, auto mi skvěle sedělo a začal jsem si kola užívat."

"Naneštěstí odpoledne začalo pršet a my jsme byli nuceni zastavit testy. To byla obrovská smůla, protože jsem se těšil na ty pravé odpolední jízdy."

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 6 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table