Seriál mistrovství světa F1 pokračuje v neděli Velkou cenou Monaka

mark-webber-2010-monakoŠestý závod letošního mistrovství světa F1 uvidí Monako a ani pošesté nebude z prvního místa startovat jiný vůz než tmavěmodrý monopost stáje Red Bull. Sobotní kvalifikaci ovládl Australan Mark Webber.

Šest vítězných kvalifikací v řadě zaznamenala naposledy stáj Ferrari v závěru ročníku 2006 a začátku sezony 2007. Rakouské stáji Red Bull se to podařilo v rámci jednoho ročníku šampionátu, triumfovala ve všech šesti kvalifikacích této sezony. Piloti Red Bull však letos zvítězili pouze dvakrát, Sebastian Vettel vyhrál v Malajsii, Mark Webber ve Španělsku.

Australan Webber v Barceloně jako vůbec první v tomto ročníku využil pole position k zisku vítězství. O něco podobného by se rád pokusil v neděli v křivolakých ulicích Monte Carla, kde bude mít ideální přiležitost. Předjíždění je totiž při Velké ceně Monaka takřka nemožné.

Do závodu odstartuje Webber z pole position, vedle něj v první řadě bude stát polský pilot stáje Renault Robert Kubica. Do druhé řady se postaví druhý pilot Red Bullu Sebastian Vettel z Německa a brazilský jezdec stáje Ferrari Felipe Massa, třetí řadu obsadí Brit Lewis Hamilton na McLarenu a Němec Nico Rosberg s vozem Mercedes. Lídr šampionátu a obhájce titulu Jenson Button na McLarenu odstartuje z osmého místa, druhý v pořadí, španělský pilot stáje Ferrari Fernando Alonso bude startovat z boxů, protože při havárii ve třetím tréninku zničil šasi svého vozu, které muselo být vyměněno.

Závod na tradičním městském okruhu v Monte Carlu začne v neděli ve 14 hodin.

Zdroj: MONTE CARLO (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 4 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table