Australan Webber věří, že se mu v GP Monaka F1 povede zúročit start z pole position

mark-webber-2010-monako-2Australan v barvách týmu Red Bull Mark Webber věří, že v nedělní Velké ceně Monaka F1 zúročí start z první pozice, který vybojoval v sobotu v kvalifikaci.

"Je fantastické startovat zase z pole position, tým dnes udělal skutečně dobrou práci," řekl čtyřiatřicetiletý Australan. "Pro tým je skvělé, že jsme získali šestou pole position v šestém závodě sezony. Teď to musíme zúročit v závodě," dodal pilot, který triumfoval jasně, druhého Roberta Kubicu předčil o tři desetiny vteřiny. Australan získal pole position podruhé za sebou, před týdnem ve Španělsku ji dokázal s převahou proměnit ve vítězství.

Webber připomněl, že během celé kvalifikace měl výborné auto. "Byla radost s ním jezdit. Hoši odvedli neuvěřitelnou práci, je to velký úspěch týmu. Srdce mi tluče, jsem šťastný," radoval se. "A navíc, tři motory Renault úplně vpředu," připomněl, že kapoty vozů Red Bull skrývají stejný motor jako vůz Renault druhého Roberta Kubici.

"Někdo měl dnes smůlu, všichni jsme viděli, co se stalo Fernandovi," připomněl Alonsovu havárii, která Španěla odsoudila ke startu z boxů. "Vím, že závod bude dlouhý a trať je velmi úzká. Jsem ale optimista a věřím, že všechno půjde hladce a že odvedu co nejlepší výkon," uzavřel spokojený Webber.

Zdroj: MONTE CARLO (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 2 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table