Webber věnoval kvalifikační triumf na GP Španělska F1 mechanikům Red Bullu

mark-webber-spain-f1Vítěz kvalifikace na Velkou cenu Španělska F1, australský pilot stáje Red Bull Mark Webber, označil svůj sobotní výkon za senzační a kvalifikační triumf věnoval svým mechanikům. Zprávu přinesl v sobotu server Autosportu.

"Pole position je zásluha týmu," řekl Webber, který získal pole position podruhé v této sezoně, pro tým Red Bull je to však už pátý kvalifikační triumf v pěti závodech. "Všichni naši mechanici, moji i Sebastiana, spali za poslední dvě noci jen pár hodin. Tvrdě pracovali a jejich snaha se vyplatila," řekl Webber. "Byla to senzační kvalifikace," dodal.

Webber byl téměř o celou vteřinu rychlejší než první jezdec jiné stáje, tedy Lewis Hamilton s McLarenem. Australana také potěšilo, že porazil stájového kolegu Sebastiana Vettela, ale je si vědom, že v sobotu se žádné body nezískávají. "Bojujeme spolu o první místo docela často, což jen ukazuje, jak skvěle funguje tým. Ale za dnešek se ještě neberou body, takže se těším na neděli," řekl Webber.

"Mark odvedl velmi dobrou práci, jezdil výborně ve všech částech kvalifikace," řekl Sebastian Vettel, který obsadil druhé místo. Dvaadvacetiletý Němec dodal, že ačkoli třetí Lewis Hamilton na něj ztratil téměř osm desetin vteřiny, Red Bull nesmí usnout na vavřínech a musí se zaměřit na to, aby první startovní řadu proměnil v úspěšný závod. "Až dosud jsme byli hodně rychlí. Bude skvělé, když to dokážeme v neděli potvrdit," dodal Vettel. "Mark mě chce porazit a já chci porazit jeho, to není žádné tajemství. Užíváme si to," doplnil.

Tým Red Bull vyhrál dosud všechny kvalifikace letošního ročníku mistrovství světa, Vettel triumfoval třikrát, Webber dvakrát. Vítězství však tým slavil jen jednou, když Vettel vyhrál Velkou cenu Malajsie a Webber druhým místem završil "double".

Zdroj: BARCELONA (MEDIAFAX)

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 8 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Tým Body
View full table