Niki Lauda: Button si titul mistra světa zaslouž

button-mistrem-sveta-3Osobnosti formule 1 oceňují britského pilota stáje Brawn GP Jensona Buttona, který si v neděli ve Velké ceně Brazílie, jeden závod před koncem šampionátu, zajistil titul mistra světa. "Jenson odvedl superdobrou práci! Ukázal, že titul mistra světa si dokonale zaslouží," ocenil trojnásobný šampion Niki Lauda.

"Nakonec se nikdo nebude ptát, jak jste ten titul získali. Já jsem jednou vyhrál jen o půl bodu, ale to je dnes každému jedno. Stát se mistrem světa, to je těžký úkol. A on to dokázal," dodal Rakušan.

"Ross Brawn znovu dokázal své umění. Se třetím týmem získal titul, a ne jeden, nýbrž hned dva! Jezdecký i týmový Pohár konstruktérů," připomněl schopnosti šéfa týmu Brawn GP šampion formule 1 z roku 1982 Keke Rosberg.

"Pokud jde o Jensona, nezapomínejme, že do formule 1 přišel ve 20 letech jako jeden z nejmladších, jako supertalent. A po devíti letech to dokázal a je mistrem světa. Gratuluju!" řekl bývalý finský pilot.

"Skvělá práce od Jensona," ocenil také Damon Hill, mistr světa z roku 1996.

"Ještě o Vánocích byl bez práce a nevěděl, zda nějakou sežene. Bylo to pro něj moc těžké období, titul mu moc přeji," vrátil se k období, kdy japonská automobilka Honda odešla z formule 1 a osud jejího týmu byl několik měsíců nejistý, než ho za symbolickou cenu dostal Ross Brawn.

"Jenson odvedl neuvěřitelnou práci! Ustál všechen tlak a jel naprosto chladnokrevně. Sám ale dobře vím, co se v něm muselo odehrávat. Říkal jsem mu: nemusíš přece vyhrát, hlavně zůstaň v klidu. A přesně to on udělal," řekl odstupující šampion Lewis Hamilton.

Moc mu to přeju, je to skvělé pro britské fanoušky. Jsem si jistý, že jsou nadšení, když mají dva roky po sobě britského mistra světa. Pokud jde o mě, já se rozhodně chci na trůn vrátit," dodal.

"Fantastický závod, fantastická sezona. Je mi ale trochu líto, že mistrovství světa je rozhodnuté, a závěr nebude už tak dramatický. Jenson ale zajel skvělý závod a umlčel všechny kritiky," prohlásil šéf formule 1 Bernie Ecclestone.

Ten jako jeden z prvních novému mistru světa blahopřál. "Pozor, ještě to oficiálně není mistr světa! Má jen dostatek bodů, aby jím mohl být v listopadu slavnostně vyhlášen," upozornil Brit.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 3 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table