FIA potrestala Renault zákazem startu v GP Evropy

alonso-lost-wheelStáj Renault se nezúčastní Velké ceny Evropy formule 1, která se pojede 23. srpna ve Španělsku. Mezinárodní automobilová federace FIA tým suspendovala za ohrožení bezpečnosti nedělního závodu v Maďarsku, kde nechal vyjet Fernanda Alonsa z boxů s uvolněným kolem.

Informovala o tom agentura Reuters.

O trestu rozhodli traťoví komisaři po prostudování videozáznamů incidentu, ke kterému došlo krátce po Alonsově zastávce v boxech v 11. kole.

Španělský pilot byl z depa vypuštěn dříve, než bylo jeho pravé přední kolo zcela připevněno. Pneumatika se poté na trati vyvlékla a odskákala mimo vozovku.

Dvojnásobný mistr světa musel kvůli poškozenému vozu odstoupit.

Stáj Renault se podle FIA provinila tím, že pilota pustila na trať s vědomím nedostatečně připevněného pravého předního kola.

Trest byl vynesen ve stínu události z kvalifikace, kdy uvolněná součástka z vozu Rubense Barrichella ze stáje Brawn GP vážně zranila pilota Ferrari Felipeho Massu.

Brazilský jezdec se musel podrobit operaci proražené lebky a nyní je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče v umělém spánku.

Před týdnem navíc došlo k tragické nehodě ve formuli 2, při níž zemřel osmnáctiletý Henry Surtees. Toho na okruhu Brands Hatch zasáhlo do hlavy kolo uvolněné po nehodě jednoho z jezdců.

Syn britské hvězdy motoristického sportu Johna Surteese upadl do bezvědomí, havaroval a po převozu do nemocnice těžkým zraněním hlavy podlehl.

 

Reklama

Reklama

Náš tip

Kdo je online

Právě připojeni - hostů: 6 

Statistiky

Členové : 6759
Obsah : 220

Komentáře


Poslední novinky

Nejčtenější

Pohár konstruktérů 2009

Pos Team Points
View full table